Bejelentkezés
Ha már tagja vagy oldalunknak, add meg e-mailed és jelszavad...

e-mail cím:

jelszó:

Elfelejtett jelszó visszaállítása!
Regisztráció

Ha még nem vagy tagja oldalunkak, tölds ki a lenti űrlapot és regisztrájl...

Megértettem és elfogadom a Felhasználási és adatkezelési feltételeket !

Elfelejtett jelszó visszaállítása
Elvesztett jelszó esetén a következő szövegmezőbe add meg a regisztrációkor használt e-mail címedet, majd ellenőrizd az e-mail fiókod a további teendőkért!
Az e-mail kiküldése pár órát is igénybe vehet, kérlek légy türelemmel!
Receptország
RECEPTORSZÁG.HU Receptek a világ minden tájáról
Küldj Receptet!

Házi disznósajt

$rating
Kategória: disznótoros
|
Alkalom: tél
|
Ország: magyar
|
Hány főnek ajánlod: 4
Házi disznósajt recept
Megtekintések: 1404

Hozzávalók:

  • 1/2 sertésfej
  • 50 dkg toka szalonna
  • 2 babérlevél
  • 2 kiskanál őrölt bors
  • 2 kiskanál piros paprika
  • 3 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 3 gerezd fokhagyma

Házi disznósajt elkészítése:

A fejet alaposan megmossuk, megtisztítjuk a bőrke részeket. Külön fordítsunk figyelmet a fülek és az orrjáratok tisztaságára. Egy fazékba feltesszük főni a toka szalonnával együtt. A főző vizet (abáló lé) fűszerezzük babérlevelekkel és 15 szem egész borssal. Addig főzzük amíg a csontról le nem válik a hús, ez kb. 2,5-3 óra főzés után következik be. Ezután tálcára tesszük a megfőtt fejet, toka szalonnát és még melegen apró kis csíkokra vágjuk, amelyeket mély tálba teszünk ahol össze tudjuk majd keverni. Ízesítjük tört fokhagymával, őrölt borssal, édes piros paprikával, őrölt köménnyel, sóval, végül négy kis merőkanál abáló lét töltünk hozzá. Az egészet jól összekeverjük. A disznósajtot tölthetjük műbélbe, de akár őzgerinc formába, vagy egy mélyebb jénai tálba is tehetjük. Miután elkészült a disznósajt hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon-megkocsonyásodjon és szépen lehessen szeletelni.

Tippek, tanácsok:

Amennyiben nagyobb mennyiségű disznósajtot készítünk használjunk egész sertés fejet és 30 dkg bőrt is. Nagyon fontos disznósajt készítésekor az abáló lé, mert ha nem adunk elegendő abáló levet a disznósajthoz, akkor nem lesz kocsonyásító anyag ami összetartsa a disznósajtot. Több ideig eltartható a disznósajt ha megfüstöljük és az íze is nagyon különleges lesz. Viszont ebben az esetben mindenképp gyomorba vagy műbélbe töltsük.
A receptet Sándor töltötte fel. Köszönjük neki!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned! Ha még nem vagy tagja az oldalnak, regisztrájl most!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozással automatikusan elfogadod a Felhasználási és adatkezelési feltételeket! Kérlek, csak ennek tudatában iratkozz fel!