Barackos tojáslikőrös szelet

HOZZÁVALÓK:A tésztához:
6 dbtojás
15 dkgcukor
1 csvaníliás cukor
3/4 cssütőpor
A barackos zseléhez:
1 lrostos sárgabaracklé
10 dkgcukor
3 csfőzős vaníliás pudingpor
A habhoz:
6 dlHulala vagy meggle cukrászhab
vagy habtejszín+habfixáló
1 csvaníliás cukor
A csokimázhoz:
20 dkgétcsokoládé
5 dkgkókuszszír
A rétegezéshez:
kb. 30 dbszögletes vajas keksz
tojáslikőr
ELKÉSZÍTÉS: A tojásfehérjékből kemény habot verek, miközben hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverem a tojások sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, a tésztát beleöntöm, egyenletesen elsimítom, és előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 15 percig sütöm. Ha langyosra hűlt, leveszem róla a papírt.

A baracklé negyedében elkeverem a cukrot és a pudingport. A többit felforralom, beleöntöm a pudingporos keveréket, és kevergetve sűrűre főzöm. Még forrón a piskótára öntöm, és hűlni hagyom.
A tejszínhez keverem a vaníliás cukrot (ha nem Hulalával készül, akkor habfixálót is adok hozzá), habbá verem és a kihűlt barackkrémre kenem.

A kekszek egyik felét bekenem tojáslikőrrel, és likőrös felével lefelé a habra rakosgatom. A tetejét is megkenem a likőrrel.

A mázhoz a tejszínt, a kókuszzsírt és a csokoládét egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten addig melegítem, míg a csokoládé elolvad. Kevergetve egy kicsit hűlni hagyom, majd a kekszek tetejére simítom. Mielőtt a csokimáz megdermed, egy késsel bejelölöm a szeletek helyét. Egy fél napra hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz is megpuhuljon.
Alíz
Alíz

Szeretek főzni és sütni. 13 éves korom óta az egyik legkedveltebb elfoglaltságom. Gyűjtöm a recepteket, a szakácskönyveket, a gasztronómiai újságokat, illetve csak gyűjtöttem, mert addig volt ez igazán érdekes, amikor még csak ritkán lehetett hozzájutni. Ha valahol eszem valami finomat, igyekszem otthon rekonstruálni, többnyire sikerrel, vagy lesz egy vadonatúj receptem. Egyre több a saját kreáció. Az ötleteimet kis cetlikre írogatom, és néha egyet-egyet megvalósítok belőle. Egy jó étel elkészítése öröm akkor is, amikor készül, és még nagyobb, amikor elismerően nyilatkoznak az eredményről.