Barackos tojáslikőrös szelet
HOZZÁVALÓK:A tésztához:
A barackos zseléhez:
A habhoz:
A csokimázhoz:
A rétegezéshez:
6 db | tojás |
15 dkg | cukor |
1 cs | vaníliás cukor |
3/4 cs | sütőpor |
1 l | rostos sárgabaracklé |
10 dkg | cukor |
3 cs | főzős vaníliás pudingpor |
6 dl | Hulala vagy meggle cukrászhab |
vagy habtejszín+habfixáló | |
1 cs | vaníliás cukor |
20 dkg | étcsokoládé |
5 dkg | kókuszszír |
kb. 30 db | szögletes vajas keksz |
tojáslikőr |
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásfehérjékből kemény habot verek, miközben hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverem a tojások sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, a tésztát beleöntöm, egyenletesen elsimítom, és előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 15 percig sütöm. Ha langyosra hűlt, leveszem róla a papírt.
A baracklé negyedében elkeverem a cukrot és a pudingport. A többit felforralom, beleöntöm a pudingporos keveréket, és kevergetve sűrűre főzöm. Még forrón a piskótára öntöm, és hűlni hagyom.
A tejszínhez keverem a vaníliás cukrot (ha nem Hulalával készül, akkor habfixálót is adok hozzá), habbá verem és a kihűlt barackkrémre kenem.
A kekszek egyik felét bekenem tojáslikőrrel, és likőrös felével lefelé a habra rakosgatom. A tetejét is megkenem a likőrrel.
A mázhoz a tejszínt, a kókuszzsírt és a csokoládét egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten addig melegítem, míg a csokoládé elolvad. Kevergetve egy kicsit hűlni hagyom, majd a kekszek tetejére simítom. Mielőtt a csokimáz megdermed, egy késsel bejelölöm a szeletek helyét. Egy fél napra hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz is megpuhuljon.
A baracklé negyedében elkeverem a cukrot és a pudingport. A többit felforralom, beleöntöm a pudingporos keveréket, és kevergetve sűrűre főzöm. Még forrón a piskótára öntöm, és hűlni hagyom.
A tejszínhez keverem a vaníliás cukrot (ha nem Hulalával készül, akkor habfixálót is adok hozzá), habbá verem és a kihűlt barackkrémre kenem.
A kekszek egyik felét bekenem tojáslikőrrel, és likőrös felével lefelé a habra rakosgatom. A tetejét is megkenem a likőrrel.
A mázhoz a tejszínt, a kókuszzsírt és a csokoládét egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten addig melegítem, míg a csokoládé elolvad. Kevergetve egy kicsit hűlni hagyom, majd a kekszek tetejére simítom. Mielőtt a csokimáz megdermed, egy késsel bejelölöm a szeletek helyét. Egy fél napra hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz is megpuhuljon.