Cseresznyés süti

HOZZÁVALÓK:
35 dkgcseresznye
15 dkgporcukor
20 dkgvaj vagy margarin
5 dbtojás
1 csvaníliás cukor
20 dkgliszt
1/2 cssütőpor
ELKÉSZÍTÉS: Minden idény gyümölcsből kiváló, és nagyon gyorsan el is készül.

A cseresznyét kimagozzuk, majd egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (alsó/felső sütésre).

A porcukrot habosra keverjük a szoba-hőmérsékletű vajjal/margarinnal. Folytonos keverés közben, egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Belekeverünk egy csomag vaníliás cukrot és a végén összevegyítjük a sütőporral elkevert liszttel.

A masszát beleöntjük egy kb. 30X20-as, sütőpapírral kibélelt magasabb falú tepsibe.
A kimagozott cseresznyéket rászórjuk a nyers tésztára és ici-picit belenyomkodjuk őket.

40 perc alatt készre sütjük a sütit. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!

Miután kihűlt a cseresznyés süti, felszeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.