Cseresznyés süti
HOZZÁVALÓK:
35 dkg | cseresznye |
15 dkg | porcukor |
20 dkg | vaj vagy margarin |
5 db | tojás |
1 cs | vaníliás cukor |
20 dkg | liszt |
1/2 cs | sütőpor |
ELKÉSZÍTÉS:
Minden idény gyümölcsből kiváló, és nagyon gyorsan el is készül.
A cseresznyét kimagozzuk, majd egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (alsó/felső sütésre).
A porcukrot habosra keverjük a szoba-hőmérsékletű vajjal/margarinnal. Folytonos keverés közben, egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Belekeverünk egy csomag vaníliás cukrot és a végén összevegyítjük a sütőporral elkevert liszttel.
A masszát beleöntjük egy kb. 30X20-as, sütőpapírral kibélelt magasabb falú tepsibe.
A kimagozott cseresznyéket rászórjuk a nyers tésztára és ici-picit belenyomkodjuk őket.
40 perc alatt készre sütjük a sütit. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!
Miután kihűlt a cseresznyés süti, felszeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.
A cseresznyét kimagozzuk, majd egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (alsó/felső sütésre).
A porcukrot habosra keverjük a szoba-hőmérsékletű vajjal/margarinnal. Folytonos keverés közben, egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Belekeverünk egy csomag vaníliás cukrot és a végén összevegyítjük a sütőporral elkevert liszttel.
A masszát beleöntjük egy kb. 30X20-as, sütőpapírral kibélelt magasabb falú tepsibe.
A kimagozott cseresznyéket rászórjuk a nyers tésztára és ici-picit belenyomkodjuk őket.
40 perc alatt készre sütjük a sütit. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!
Miután kihűlt a cseresznyés süti, felszeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.