Csípős töltött karajszeletek
HOZZÁVALÓK:
A panírozáshoz:
A sütéshez:
4 szelet | karaj csont nélkül |
8 db | mackósajt |
2 db | hegyes erős apprika |
1 szál | parasztkolbász |
só |
liszt | |
tojás | |
zsemlemorzsa |
olaj |
ELKÉSZÍTÉS:
A karajszeleteket szép nagyra kiklopfoljuk, sózzuk.
A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk, 2-2 cikk sajtot kicsit ellapítjuk, két-három szelet kolbászt és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás- zsemlemorzsa) Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel tűzzük össze panírozás előtt.
Bő olajban, közepes lángon süssük meg a bepanírozott töltött karajszeleket. (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük)
A töltött karajszelet mellé én petrezselymes krumplit készítettem. De bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk, 2-2 cikk sajtot kicsit ellapítjuk, két-három szelet kolbászt és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás- zsemlemorzsa) Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel tűzzük össze panírozás előtt.
Bő olajban, közepes lángon süssük meg a bepanírozott töltött karajszeleket. (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük)
A töltött karajszelet mellé én petrezselymes krumplit készítettem. De bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!