Csirkemell parmezános bundában
HOZZÁVALÓK:
A sütéshez:
A burgonyapüréhez:
A salátához:
8 szelet | csirkemell filé |
só | |
liszt | |
2 db | tojás |
panírmorzsa | |
2 marék | reszelt parmezán sajt |
olaj |
1 kg | burgonya |
szerecsendió | |
vaj | |
tej | |
só |
1 fej | fehér káposzta (kicsi) |
1 fej | lila káposzta (kicsi) |
1 szál | sárgarépa |
1 fej | lilahagyma |
25 dkg | tejföl |
25 dkg | majonéz |
2 tk | fehérborecet |
3 ek | méz |
őrölt bors | |
1 kk | só |
ELKÉSZÍTÉS:
Az amerikai káposztasalátát készítjük el először, hogy legyen ideje a hűtőben kissé összeérni az ízeknek.
A káposztákat vékonyra felszeleteljük vagy legyaluljuk. A sárgarépát megtisztítjuk és durvára lereszeljük és a káposztához adjuk. A hagymát megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Megsózzuk és állni hagyjuk. A dresszing hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Zöldségekhez adjuk és összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A csirkemell szeleteket sózzuk . A panírmorzsába belekeverjük a reszelt parmezánt. A szeleteket bepanírozzuk ( liszt-felvert tojások- parmezános panírmorzsa) majd bő zsiradékban puhára, aranyszínűre sütjük.
Amíg a hús sül elkészítjük a burgonyapürét. A burgonyát megpucoljuk és annyi sós vízben ami ellepi puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük és a lábosban hagyjuk egy kicsit, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Összetörjük a vajjal és annyi tejjel, hogy kellemesen krémes állaga legyen. Ízesítjük sóval, illetve ha szeretjük egy kis szerecsendiót is reszelhetünk hozzá.
A kellemes ízű, kissé roppanós, aranyló bunda és a friss káposztasaláta, valamint a burgonyapüré krémes együttese jó párost alkottak.
A káposztákat vékonyra felszeleteljük vagy legyaluljuk. A sárgarépát megtisztítjuk és durvára lereszeljük és a káposztához adjuk. A hagymát megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Megsózzuk és állni hagyjuk. A dresszing hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Zöldségekhez adjuk és összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A csirkemell szeleteket sózzuk . A panírmorzsába belekeverjük a reszelt parmezánt. A szeleteket bepanírozzuk ( liszt-felvert tojások- parmezános panírmorzsa) majd bő zsiradékban puhára, aranyszínűre sütjük.
Amíg a hús sül elkészítjük a burgonyapürét. A burgonyát megpucoljuk és annyi sós vízben ami ellepi puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük és a lábosban hagyjuk egy kicsit, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Összetörjük a vajjal és annyi tejjel, hogy kellemesen krémes állaga legyen. Ízesítjük sóval, illetve ha szeretjük egy kis szerecsendiót is reszelhetünk hozzá.
A kellemes ízű, kissé roppanós, aranyló bunda és a friss káposztasaláta, valamint a burgonyapüré krémes együttese jó párost alkottak.