Csirkemell parmezános bundában

HOZZÁVALÓK:
8 szeletcsirkemell filé
liszt
2 dbtojás
panírmorzsa
2 marékreszelt parmezán sajt
A sütéshez:
olaj
A burgonyapüréhez:
1 kgburgonya
szerecsendió
vaj
tej
A salátához:
1 fejfehér káposzta (kicsi)
1 fejlila káposzta (kicsi)
1 szálsárgarépa
1 fejlilahagyma
25 dkgtejföl
25 dkgmajonéz
2 tkfehérborecet
3 ekméz
őrölt bors
1 kk
ELKÉSZÍTÉS: Az amerikai káposztasalátát készítjük el először, hogy legyen ideje a hűtőben kissé összeérni az ízeknek.

A káposztákat vékonyra felszeleteljük vagy legyaluljuk. A sárgarépát megtisztítjuk és durvára lereszeljük és a káposztához adjuk. A hagymát megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Megsózzuk és állni hagyjuk. A dresszing hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Zöldségekhez adjuk és összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A csirkemell szeleteket sózzuk . A panírmorzsába belekeverjük a reszelt parmezánt. A szeleteket bepanírozzuk ( liszt-felvert tojások- parmezános panírmorzsa) majd bő zsiradékban puhára, aranyszínűre sütjük.

Amíg a hús sül elkészítjük a burgonyapürét. A burgonyát megpucoljuk és annyi sós vízben ami ellepi puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük és a lábosban hagyjuk egy kicsit, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Összetörjük a vajjal és annyi tejjel, hogy kellemesen krémes állaga legyen. Ízesítjük sóval, illetve ha szeretjük egy kis szerecsendiót is reszelhetünk hozzá.

A kellemes ízű, kissé roppanós, aranyló bunda és a friss káposztasaláta, valamint a burgonyapüré krémes együttese jó párost alkottak.
Marcsi
Marcsi

Marcsi vagyok, a Marcsireceptjei.hu oldal bloggere. A receptjeimmel eddig főként a receptkirály.hu weboldalon találkozhattatok, amely oldalnak az egyik alapítója és adminja voltam. De mivel az megszűnik létrejött a Receptország.hu weboldal. Remélem találsz az oldalon és a blogomban is kedvedre való receptet.