Fűszeres-krémsajtos csirkemell

HOZZÁVALÓK:
2 dbcsirkemellfilé
25 dkgmascarpone
1 ekdijoni mustár
1 dbzsenge cukkini (sárga vagy zöld)
2 dblilahagyma
1 csokorpetrezselyem
1 tkkakukkfű
0,5 dlfehérbor (vagy víz)
2 ekzsír vagy olaj
só (ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS: A csirkemellet enyhén sózzuk be, és tegyük félre.

A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel, a lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a mustárt, az apróra vágott kakukkfüvet és petrezselyemzöldet, egy teáskanál sót, majd keverjük alaposan össze. Ezután vastagon kenjük rá a csirkemellre a fűszeres krémsajtot. (Én előző este előkészítettem a húst, majd sütésig a hűtőbe tettem.)

A tepsit kenjük ki a zsírral, majd helyezzük bele a fűszeres-krémsajtos csirkemelleket. Ezután rakjuk köré a feldarabolt cukkinit, és a felszeletelt lila hagymát, öntsük alá a bort, majd fedjük le alufóliával. (bor helyett vizet is önthetünk alá)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 40-45 percig.

Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak vegyük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 10-15 percig, hogy egy kis szít kapjon a hús is, és a zöldségek is.

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét csináltam mellé, de ízlés szerint tálalhatjuk rizzsel, esetleg egy szelet friss kenyérrel.....
Gizi
Gizi

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.