Joghurtos eperkrémtorta
HOZZÁVALÓK:A kekszes alaphoz:
A krémhez:
A tetejére:
30 dkg | háztartási vagy zabkeksz |
10 dkg | vaj |
1 ek | méz |
1 cs | vaníliás cukor |
40 dkg | mascarpone |
2 dl | epres joghurt |
3 dl | habtejszín |
2 cs | habfixáló |
2 ek | porcukor |
20 dkg | eper |
tejszínhab | |
eper |
ELKÉSZÍTÉS:
A kekszet apróra törjük és egy tálba tesszük, hozzákeverjük a vajat, vaníliás cukrot és a mézet, jól összedolgozzuk.
Egy lekapcsolható oldalú 20-22 cm-es tortaformába simítjuk, enyhén lenyomkodjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém.
A mascarponét egy tálba tesszük, hozzákeverjük a joghurtot, majd a porcukrot.
Az epret pépesítjük és a joghurtos krémhez adjuk.
A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, ezt követően óvatosan a krémbe forgatjuk.
Az epres krémet elsimítjuk a kekszen, majd minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
Eperrel és tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét, mielőtt kínálnánk.
Egy lekapcsolható oldalú 20-22 cm-es tortaformába simítjuk, enyhén lenyomkodjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém.
A mascarponét egy tálba tesszük, hozzákeverjük a joghurtot, majd a porcukrot.
Az epret pépesítjük és a joghurtos krémhez adjuk.
A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, ezt követően óvatosan a krémbe forgatjuk.
Az epres krémet elsimítjuk a kekszen, majd minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
Eperrel és tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét, mielőtt kínálnánk.