Joghurtos eperkrémtorta

HOZZÁVALÓK:A kekszes alaphoz:
30 dkgháztartási vagy zabkeksz
10 dkgvaj
1 ekméz
1 csvaníliás cukor
A krémhez:
40 dkgmascarpone
2 dlepres joghurt
3 dlhabtejszín
2 cshabfixáló
2 ekporcukor
20 dkgeper
A tetejére:
tejszínhab
eper
ELKÉSZÍTÉS: A kekszet apróra törjük és egy tálba tesszük, hozzákeverjük a vajat, vaníliás cukrot és a mézet, jól összedolgozzuk.
Egy lekapcsolható oldalú 20-22 cm-es tortaformába simítjuk, enyhén lenyomkodjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém.

A mascarponét egy tálba tesszük, hozzákeverjük a joghurtot, majd a porcukrot.
Az epret pépesítjük és a joghurtos krémhez adjuk.
A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, ezt követően óvatosan a krémbe forgatjuk.

Az epres krémet elsimítjuk a kekszen, majd minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

Eperrel és tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét, mielőtt kínálnánk.
Beküldött receptek
Beküldött receptek

Itt az olvasók által emailben, facebookon keresztül beküldött receptjeit látod. Küldj nekünk te is receptet ha szeretnél. recept@receptorszag.hu