Kekszes madártej szelet

HOZZÁVALÓK:
35-40 dbomlós keksz
4 dbtojássárgája
4 dltej
4 dkgliszt
15 dkgporcukor
3 tkvanília aroma
4 dlHulala (vagy habtejszín)
A csokoládé ganache-hoz:
12,5 dkgcsokoládé
2 dkgvaj
1 dlHulala (vagy habtejszín)
ELKÉSZÍTÉS: A lisztet és a porcukrot keverjük össze, majd apránként öntsük hozzá a tejet, és keverjük simára.

Ezután egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat, és a vaníliaaromát, majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre. ( Én kézi habverővel kevergettem, és 7 percig főztem)

Ezután vegyük le a gőzről, majd többször átkeverve, hűtsük ki teljesen.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd több részletben keverjük hozzá a főzött krémhez. (Én három részletben kevertem hozzá a habot a krémhez.)

A jénai alját rakjuk ki egy sor omlós keksszel, egyenletesen kanalazzuk rá a krém felét, majd rakjuk ki szintén egy sor omlós keksszel.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet, szintén rakjuk ki a tetejét keksszel, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
A Hulalát (v. habtejszínt) és a vajat tegyük egy kisebb serpenyőbe, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen felolvad.

Vegyük ki a hűtőből a jénait, egyenletesen csorgassuk a keksz tetejére a csokoládét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A keksz kellően felpuhul a krémes-habos réteg alatt, és a csokoládéval együtt nagyon finom.
Gizi
Gizi

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.