Különleges töltött karaj

HOZZÁVALÓK:
1,5 kgcsont nélküli karaj egyben
1 dbmarhahús leveskocka
12 szeletbacon
1 fejvöröshagyma
5-6 gerezdfokhagyma
olaj
A töltelékhez:
20 dkgtúró
1 fejvöröshagyma
2 gerezdfokhagyma
1 csokorpetrezselyem
1 szálrozmaring (vagy szárított)
1 dbszikkadt zsemle
8 dkgvaj
1 dbtojás
reszelt citromhéj (ízlés szerint)
bors
ELKÉSZÍTÉS: A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom.
A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverem.

A húst egy éles késsel lappá vágom. Gyengén megsózom, megborsozom mindkét oldalát, ráfektetem a baconszeleteket és rákenem a tölteléket.
Szorosan feltekerem és összekötözöm.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon körben elősütöm, majd egy tepsibe rakom.
A serpenyőből kiöntöm a felesleges olajat, kb. 2 dl vizet öntök hozzá, amiben egy húsleveskockát feloldottam. Az egészet a húsra öntöm.

Tisztított, cikkekre vágott hagymát és fokhagymát teszek mellé, alufóliával letakarom és néha megforgatva kb. 200 °C-os sütőben legalább 1 órát sütöm, majd a vége felé leveszem róla a fóliát, és kicsit megpirítom. Hidegen és melegen is jó.
Alíz
Alíz

Szeretek főzni és sütni. 13 éves korom óta az egyik legkedveltebb elfoglaltságom. Gyűjtöm a recepteket, a szakácskönyveket, a gasztronómiai újságokat, illetve csak gyűjtöttem, mert addig volt ez igazán érdekes, amikor még csak ritkán lehetett hozzájutni. Ha valahol eszem valami finomat, igyekszem otthon rekonstruálni, többnyire sikerrel, vagy lesz egy vadonatúj receptem. Egyre több a saját kreáció. Az ötleteimet kis cetlikre írogatom, és néha egyet-egyet megvalósítok belőle. Egy jó étel elkészítése öröm akkor is, amikor készül, és még nagyobb, amikor elismerően nyilatkoznak az eredményről.