Töltött kacsa
HOZZÁVALÓK:
Fűszerek:
1 db | kacsa (nekem ez most 1,7kg volt) |
20 dkg | kacsa vagy csirkemáj |
20 dkg | gomba |
15 dkg | húsos füstölt szalonna |
3 db | tojás |
1 fej | vöröshagyma |
2 db | szikkadt zsemle |
2 dl | tej |
1 csokor | petrezselyem |
majoránna | |
só | |
bors |
ELKÉSZÍTÉS:
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk.
Két darab tojást megfőzünk.
A szalonnát, hagymát, májat, gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.
A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
A szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.
Beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet, zsemléket, kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást.
A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük.
A kacsát tepsibe tesszük, zsiradékot nem csak vizet öntünk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát, amíg szép színt kap.
A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Két darab tojást megfőzünk.
A szalonnát, hagymát, májat, gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.
A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
A szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.
Beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet, zsemléket, kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást.
A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük.
A kacsát tepsibe tesszük, zsiradékot nem csak vizet öntünk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát, amíg szép színt kap.
A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!