Töltött kacsa

HOZZÁVALÓK:
1 dbkacsa (nekem ez most 1,7kg volt)
20 dkgkacsa vagy csirkemáj
20 dkggomba
15 dkghúsos füstölt szalonna
3 dbtojás
1 fejvöröshagyma
2 dbszikkadt zsemle
2 dltej
Fűszerek:
1 csokorpetrezselyem
majoránna
bors
ELKÉSZÍTÉS: A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk.

Két darab tojást megfőzünk.
A szalonnát, hagymát, májat, gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.
A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

A szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.
Beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet, zsemléket, kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást.
A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük.

A kacsát tepsibe tesszük, zsiradékot nem csak vizet öntünk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát, amíg szép színt kap.

A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!